[ad_1]
La începutul anilor ’90 erau lansate pe piață cele mai inovative modele de bicicletă eliptică. Ideea acestui echipament era să ofere utilizatorilor posibilitatea de a executa mișcări cât mai naturale, care să imite urcatul scărilor sau cățăratul. În acest fel, chiar și cei care se confruntau cu anumite probleme ale articulațiilor, puteau executa, fără a se expune riscurilor, programe fitness eficiente.
Poate te întrebi de unde vine denumirea acestui aparat. Ei bine, de la traiectoria eliptică descrisă de picioare în timpul antrenamentelor. În această mișcare, talpa fixată în permanență pe suprafața pedalei reduce impactul asupra sistemului osos, ligamentelor și articulațiilor. Tocmai de aceea, echipamentul este recomandat tinerilor și seniorilor, fără a impune o limită superioară de vârstă. Chiar și femeile însărcinate pot efectua în siguranță o rutină optimă pentru sănătatea lor.
Full body workout
Cu bicicleta eliptica poți angaja în lucru întregul corp. Atât planul superior, cât și cel inferior vor beneficia de avantajele acestui aparat. Deși grupele musculare cele mai solicitate sunt cele de la nivelul picioarelor și feselor, prin folosirea frecventă a mânerelor ce dotează aceste modele, îți vei tonifia și musculatura brațelor, pieptului și spatelui. Abdomenul este, de asemenea, supus provocărilor, mai ales atunci când înclinația stabilită pentru pedalat crește. Mușchii abdominali și pectorali sunt antrenați activ în cadrul sesiunilor de exerciții.
Caloriile capitulează în fața acestui aparat
Dacă te lupți cu kilogramele în plus și vrei să scapi de ele cât mai rapid, o bicicletă fitness te poate ajuta să îți atingi obiectivele propuse cu brio, dar va trebui ca pe lângă aceasta să apelezi și la un stil de viață sănătos. Sportul este instrumentul care oferă rezultate excepționale practicanților, însă fără un plan alimentar corect, tot efortul depus este în zadar. În acest sens, acordă o importanță maximă îmbinării corecte a activităților fizice cu meniurile alimentare și aportul lor caloric. Dacă nu știi cum să îți stabilești un plan de nutriție optim pentru tine, apelează la ajutorul unui specialist. Astfel, ora petrecută pe bicicletă va fi fructificată la maximum, iar rezultatele vor fi spectaculoase și motivante.
Nu-i așa că ai vrea să știi cam câte calorii poți consuma pe durata unei sesiuni pe o bicicletă eliptică? Studiile efectuate indică că poți arde în medie între 250 și 400 de calorii, într-un interval de 30 de minute. Consumul caloric variază de la caz la caz, în funcție de mai multi parametri, ca de pildă durata antrenamentului, intensitatea la care s-a lucrat, starea de sănătate, dezechilibrele hormonale sau cauzele acumulării depozitelor de grăsime.
Echipamentul numărul 1 pentru exercițiile cardio
Sistemul cardiovascular beneficiază din plin de programele efectuate pe o bicicletă eliptică, însă pentru o experiență lipsită de incidente neplăcute, nu suprasolicita corpul! Nu începe antrenamentul fără încălzirea obligatorie de 5 – 10 minute și nu porni cu programe de intensitate mare! Efortul depus trebuie să crească progresiv, pentru a da timp corpului să se adapteze ritmului la care este supus, fără șocuri care te pot pune în pericol. Acest echipament este perfect pentru un program cardio eficient!
Pentru începători, durata recomandată a unui antrenament este între 20 și 25 de minute. În acest interval, se poate schimba rezistența dispozitivului sau sensul de pedalat. Alternanța mișcărilor reprezintă cheia unui antrenament de succes. Cei avansați pot „ataca” sesiuni ce depășesc o oră.
Nu uita să adopți o poziție corectă a corpului atunci când folosești o bicicletă eliptică. Menține spatele drept și privirea orientată înainte. Nu privi spre pedale și nu apleca spatele. Calcă pedala cu toată talpa, pentru a distribui sarcinile uniform.
[ad_2]
Source link