[ad_1]
Pentru mulţi dintre noi, protezele dentare fac parte din viaţa cotidiană, iar dacă dentistul tău ți-a recomandat să iei în considerare posibilitatea purtării unei proteze dentare, ei bine, nu ești singura persoană în această situaţie. Milioane de oameni poartă proteză dentară, aceasta ajutându-i să mănânce, să vorbească şi să zâmbească plini de încredere în fiecare zi.
Dacă optezi pentru proteze dentare pentru a umple golul (la propriu și la figurat) lăsat de dinții lipsă, atunci îți recomandăm să afli mai întâi mai multe despre proteze dentare materiale folosite, înainte de a merge la operație.
Tipul de proteză de care ai nevoie pentru înlocuirea dinților depinde de cerințele tale și de bugetul de care dispui.
Material acrilic pentru proteze parțiale
Acrilul este un material asemănător gingiei, care poate fi turnat conform formei și designului dorit, ca înlocuitor pentru dinții naturali. Acrilul este destul de popular în rândul stomatologilor și este materialul obișnuit, în special pentru protezele parțiale, dar poate fi folosit și pentru protezele complete.
Cârligele metalice sunt folosite pentru aderența protezelor acrilice pe gingii. Proteza se adaptează împreună cu dinții din apropiere și rămân fixate.
Avantajele protezelor acrilice
- Progresul în tehnologie a făcut protezele acrilice mai durabile. Materialele acrilice hibride au o durată de viață mai lungă și o capacitate de aderență mai mare.
- Protezele acrilice cântăresc mai puțin decât protezele din porțelan. Porțelanul este un alt material folosit în mod obișnuit pentru proteze dentare.
- Protezele acrilice costă mai puțin decât protezele din porțelan.
Dezavantajele protezelor acrilice
- Deși au o viață mai lungă decât protezele de porțelan, acestea sunt predispuse la uzură și necesită înlocuire la fiecare 5 până la 8 ani.
Material metalic pentru proteze dentare
Al doilea tip de proteză folosită în mod obișnuit este proteza metalică. După cum arată și numele, ele sunt făcute dintr-un amestec de două metale: cobalt și crom. Atât baza, cât și dinții sunt din metal. Cu toate acestea, porțiunea vizibilă a dintelui are o nuanță de smalț, în timp ce gingia este făcută din metal de culoare roz.
Protezele metalice se fixează pe gingie fără prea multe bătăi de cap și sunt susținute de dinții vecini.
Avantajele protezelor metalice
- Protezele metalice sunt subțiri și robuste.
- Sunt de lungă durată și nu perturbă alinierea naturală a dinților rămași.
Dezavantajele protezelor metalice
- Pot costa mai mult decât protezele dentare din acril sau plastic, așa că alege-le doar dacă ai bugetul necesar.
Material flexibil pentru proteze dentare
Materialele flexibile precum nailonul, poliesterul, policarbonații și polipropilena sunt folosite pentru realizarea protezelor dentare. Materialul flexibil este cel mai avansat dintre toate materialele utilizate pentru proteze dentare și are următoarele beneficii:
- Protezele dentare flexibile nu necesită cârlige metalice suplimentare pentru menținerea protezei pe loc. Protezele au cârlige încorporate care nu numai că fac procesul de ajustare să se desfășoare fără probleme, dar fac protezele să arate mai natural și mai plăcut din punct de vedere estetic.
- Maleabilitatea mai mare a materialului flexibil face proteza mai puțin predispusă la rupere și uzură.
- Protezele dentare flexibile oferă mai multă valoare ergonomică, adică facilitează activitățile de zi cu zi: de a mânca și de a vorbi.
- Protezele dentare flexibile nu provoacă reacții alergice, în general.
Acum că ți-ai făcut o idee despre diferitele tipuri de materiale folosite la fabricarea protezelor dentare, poți decide singur ce material preferi pentru înlocuirea dinților tăi.
Alege cu înțelepciune pentru că nu poate exista niciun compromis în ceea ce privește îngrijirea dentară și sănătatea! Și nu în ultimul rând, alege un cabinet stomatologic în care te simți confortabil și în care ai încredere, precum această clinică stomatologică sector 5.
[ad_2]
Source link