UNICAT IN ROMANIA: o comuna din Prahova are acum Muzeu de Arta Contemporana

[ad_1]

„Din luna septembrie, comuna Cerașu găzduiește un Muzeu de Artă Contemporană”, informația, una care, de ce să nu recunoaștem, surprinde și, în egală măsură… bucură vine din partea primarului localității, Alin Staicu. Și trebuie dusă, credem noi, mai departe, către public., nu doar către localnici și împrejurimi. Inișiativa este una demnă de apreciat!

M2M/ Muzeul 2 META este un proiect inițiat de Romelo Pervolovici, Maria Manolescu și Radu Pervolovici, și a fost inaugurat cu expoziția „Snapshot contemporan/ Timeline tradițional. Arta este întotdeauna în altă parte”, organizată de Fundația Culturală META.

Muzeu de Artă Contemporană este deschis în satul Slon, care devine astfel un punct de reper pentru oamenii de cultură din lumea întreagă.

Salutăm inițiativa Fundației Culturale META și îi asigur că vor avea întotdeauna sprijinul autorităților locale.

Mai multe informații găsiți pe site-ul Fundației Culturale META (www.metacult.ro ) si pe site-ul M2M (www.metacult.ro/m2m ). Fundația este deschisă astăzi spre zonele alternative ale artei contemporane și orientările experimentale recente, propunându-și inițierea și realizarea unui dialog inter/trans/multi/pluridisciplinar în spațiile culturale neconvenționale.

Fundația își propune să promoveze arta contemporană românească, atât pe plan local, cât și pe plan internațional, să stabilească rețele regionale și europene de cooperare în domeniul cultural, care să conducă la o mai bună reprezentare a artei românești contemporane, să deschidă mediile culturale românești către schimbările care au loc pe scena artistică actuală, să ofere tinerilor artiști posibilitatea de a se exprima și a-și prezenta creațiile în fața publicului, să promoveze valorile culturale naționale pe plan local, regional și internațional.

În decursul celor 20 de ani de activitate culturală, Fundația Culturală META a organizat numeroase expoziții de artă contemporană românească, simpozioane de sculptură, simpozioane interdisciplinare, workshopuri care au reunit artiști, curatori, critici și istorici de artă, manageri, matematicieni, literați, antropologi, biologi din România, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, Cehia, Polonia, Croația, Estonia, Marea Britanie, Franța, Italia, Olanda, Danemarca, Grecia, Israel, Australia, Singapore, China, SUA ș.a. De asemenea, prin intermediul Editurii Meta, Fundația a întreprins și o activitate publicistică diversă (albume, traduceri, Caietele META, Dicționarul „Un secol de sculptură românească. A – D”, volumul I, 2001), iar recent (octombrie 2013, respectiv noiembrie 2014) a lansat prima enciclopedie on-line bilingvă de sculptură românească „Un secol de sculptură românească. A – Z”, variantă extinsă a ediției tipărite, disponibilă la adresa www.sculpture.ro. În toamna anului 2016, Editura META a lansat cele două volume ale Catalogului Metarealia/2META, cuprinzând activitatea artistică de aproape 20 de ani a grupului artistic 2META.

În 2015, Fundația Culturală META a inițiat proiectul „Un secol de arhitectură românească – enciclopedie on-line”, proiect organizat și implementat cu sprijinul financiar al AFCN, OAR și ARCUB – www.e-architecture.ro), până în prezent finalizând primele două ediții ale acestui dicționar (2015 – ediția I, 1890-1918; 2016 – ediția II, 1918-1944). În prezent, Fundația Culturală META are în pregătire cea de-a treia ediție, dedicată arhitecturii postbelice, 1944-1989.

În domeniul cinematografic, Fundația Culturală META desfășoară de doi ani proiectul „Rezidență internațională de creație audiovizuală” (Slon, România, ediția I/2015, ediția a II-a/2016), implementat cu sprijinul financiar al AFCN, ICR și al Organizației Internaționale a Francofoniei. În această toamnă, în co-producție cu cu Yse Production (Franța), va fi lansat scurt-metrajul experimental „O seară în atelierul părinților mei”, scenariu și regie de Eva Pervolovici.

Articolul UNICAT IN ROMANIA: o comuna din Prahova are acum Muzeu de Arta Contemporana apare prima dată în Primar in Prahova.

[ad_2]

Source link