Panouri fotovoltaice pentru cheltuieli lunare mai mici

Ai vazut cu ochii tai cat de mult a crescut, si continua sa creasca pretul pentru curentul electric si pentru gaz. Curentul electric a fost si este una dintre cele mai mari descoperiri ale lumii si nimeni nu isi poate imagina cum ar fi sa traiasca fara ele.

Fie ca vorbim despre toate electrocasnicele indispensabile din casa noastra sau despre sistemele de incalzire care utilizeaza curentul electric, viata fara ele ne-ar intoarce in timp cu multi ani.

Nu ai vrea sa treci prin situatia in care sa nu mai beneficiezi de avantajele oferite de curentul electric. Drept urmare ar trebui sa afli mai multe informatii despre cea mai buna alternativa.

Sistemele fotovoltaice sunt raspunsul?

Cu siguranta ai auzit despre ele dar inca nu ai luat o decizie. Nu esti sigur daca un astfel de sistem este in beneficiul tau sau nu. Poti acoperi tot necesarul de energie electrica printr-un astfel de sistem? Expertii spun ca nu ai avea cum sa renunti in totalitate la reteaua publica de energie electrica, dar ai putea sa reduci consumul la jumatate doar prin instalarea, in mod corespunzator si eficient, a unui astfel de sistem. Resursele de electricitate ale retelelor publice nu mai sunt atat de abundente si scad in fiecare zi.

De aceea apar si costurile din ce in ce mai mari, pe care trebuie sa le suportam, luna de luna. Te-ai putea intreba daca nu cumva instalarea unui astfel de sistem nu te va lasa fara economii. Este bine sa stii ca este o investitie destul de mare, dar, avand in vedere evenimentele legate de acest aspect din ultimii ani, cheltuiala initiala se poate acoperi in doar cativa ani, prin simpla scadere a valorii facturilor lunare.

Ce alte detalii ar trebui sa stii?

Un panou fotovoltaic produce energie electrica cu ajutorul radiatiilor solare. Asa cum iti poti da seama, acestea sunt o sursa inepuizabila de energie, doar ca procesul nu este atat de simplu. Pentru a putea face acest lucru, panourile sunt alcatuite din celule solare care transforma aceasta energie in energie electrica si o colecteaza in niste acumulatori, astfel incat sa o poti utiliza. Conteaza cate panouri instalezi?

Factori precum dimensiunea acestora, tipul de celule solare din care acestea sunt construite, conditiile meteo, clima in care se afla imobilul si modul in care sunt montate, pot influenta cantitatea de energie electrica disponibila. Producand energia electrica pentru consumul propriu, practic nu ai mai avea de ce sa platesti facturi la furnizori.

Cum se pot monta?

Cand vine vorba despre montaj vei intalni persoane care sustin ca acestea se pot instala chiar de tine, daca ai cunostintele necesare si indemanare. Cu toate acestea, cea mi buna solutie este sa apelezi la firme specializate, mai ales daca ai cumva si alte planuri, cum ar fi conectarea unui sistem de incalzire la sistemul tau fotovoltaic.

Cea mai eficienta metoda de instalare a panourilor voltaice este pe acoperis dar acestea pot fi instalate si pe peretii exteriori ai cladirii. Ele trebuie sa aiba inclinatia potrivita pentru a capta cat mai bine radiatiile solare.