Sanatate

PATRU beneficii pe care le oferă consumul de fructe de aronia organismului uman

O dietă cât mai sănătoasă, bazată pe legume și fructe proaspete, reprezintă una dintre recomandările pe care specialiștii le oferă, de fiecare dată. Organismul uman are nevoie de un echilibru nutrițional. Nu trebuie să îi lipsească vitamine, minerale, nutrienții esențiali și, de asemenea, antioxidanții puternici, care formează o „barieră” protectivă pentru corp. De-a lungul timpului, s-a considerat faptul că, de exemplu, fructele de aronia sunt unele dintre cele mai sănătoase din lume. Există o serie de motive potrivit cărora acestea reprezintă o adevărată „oază” de sănătate. În cele ce urmează, vei descoperi beneficiile de care are parte corpul tău, dacă le consumi.

Iată de ce ar fi indicat să introduci acest fruct în alimentația ta:

  • Dieta zilnică ar trebui să fie bogată în minerale și vitamine, pentru ca organismul să își desfășoare funcțiile într-un mod cât mai optim. Specialiștii susțin că fructele de aronia sunt foarte sănătoase, oferind organismului o paletă bogată de vitamine. Mai cu seamă, conțin, într-o concentrație mare, vitaminele C, E, K și A, de altfel printre cele mai importante. Mai mult decât atât, conțin și vitaminele Q și P. În acest mod, vitamina C este absorbită altfel în organism, prevenind declanșarea anumitor afecțiuni. Specialiștii recomandă integrarea fructului în alimentație, iar dacă te-ai decis că este momentul să faci o schimbare, atunci vezi gama de produse Aronia Original, la Scufita-rosie.ro. Poate fi consumat și sub forma unui supliment alimentar.
  • Pe lângă vitamine, fructele de aronia conțin și o multitudine de minerale. În componența lor se regăsesc potasiul, fierul, calciul, zincul, manganul și magneziul. Specialiștii în nutriție recomandă să fie consumate, mai ales pentru aportul puternic de antioxidanți. De exemplu, organismul va primi de 15 ori mai mulți antioxidanți de la acest fruct, spre deosebire de fructele de pădure. Sunt excelente pentru întărirea sistemului imunitar și formarea unei bariere în fața unor eventuale probleme de sănătate.
  • De asemenea, acest fruct ar putea fi potrivit și în dietele pentru slăbit. Fructele de aronia ar putea deveni reale „aliate” pentru tine, în condițiile în care dorești să scapi de kilogramele în plus. Consumul sucului presat la rece sau pur și simplu al fructelor în stare naturală sau uscată ar putea topi grăsimea de pe abdomen. Având în vedere că are acizi naturali, fructele de aronia reglează zahărul din sânge, iar toxinele sunt eliminate din corp.
  • Nu în ultimul rând, consumul regulat de aronia poate regla și tensiunea arterială. Pentru că are în componență minerale puternice, printre care potasiul, poate fi redus și riscul ca o persoană să facă infarct miocardic. Totodată, îmbunătățește circulația sângelui și ar putea preveni bolile coronariene. Sucul natural al acestui fruct ar putea proteja organismul și în fața unei răceli și ar putea scădea inflamația din corp.

Când îți dorești să îți construiești o dietă sănătoasă, din care organismul să extragă elementele esențiale, trebuie să ai pe listă, întotdeauna, produse alimentare, fructe și legume care au antioxidanți și sunt bogate în vitamine și minerale. O alimentație sănătoasă mai aduce un altfel de beneficiu persoanei în cauză, și anume efectul calmant din corp și inflamațiile reduse sau aproape inexistente. De aceea, persoanele care doresc să aibă parte de o doză de energie și să pună preț mai mult pe sănătate, pot integra acest fruct în alimentația de zi cu zi.

Sursă foto: Unsplash.com